От днес до 31 декември т.г. се въвеждат по-евтини цени на картите за градски транспорт за ученици и пенсионери в Бургас, съобщи за Агенция "Фокус" директорът на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев. Новите компенсации на цените за пътуване по основните градски линии и междуселищния автомобилен транспорт за учащи и пенсионери бяха определени с правителствено постановление. 

От днес в Бургас за гражданите над 65 години в пакета за 80 пътувания цената се променя от 22.75 лв на 16 лева, а в пакета за 35 - от 15.90 лева на 10 лева. За гражданите над 70 години картата в пакет 80 става 14 лева, а тази в пакет 35 - 8 лева. 

Каратата за 90 пътувания за ученици и студенти се намаля на 15 лева, а за 60 - на 12.50 лв. Намаление има и в цените на картите за междуселищния трнаспорт за ученици и пенсионери. 

От днес децата до 10-годишна възраст пътуват изцяло безплатно в отговор на правителственото постановление. 

"Бих искал да призова родителите да издадат карти за безплатно пътуване на децата до 10-годишна възраст. Това е документът, който трябва да се представи при проверка. Добре е да го направят до края на седмицата, за да се избегнат недоразумения в автобусите", поясни директорът на "Бургасбус".