"Най-важният момент за нас е финализирането на присъединяването на Консервативното обединение на десницата (КОД) в Партията на Европейските консерватори и реформисти (ECR Group), като на техния предстоящ редовен конгрес Партия КОД ще бъде приета за пълноправен член", каза за "Фокус“ Красимира Елисеева, областен председател на КОД във Видин. Елисеева уточни, че на завършилото преди дни IV-то Национално събрание на партия КОД, което  преизбра  д-р Петър Москов за председател на партията, видинската организация бе представена от петима делегати. По време на форума  делегатите са приели отчета за досегашната дейност на партията, както и програма за следващите 4 години. Основни акценти в програмата бе отделено на бизнеса, свободната стопанска инициатива, образованието, здравеопазването и намаляване на административната тежест за  бизнеса и населението.

Националното събрание на КОД е приело и резолюция с оценка за 9-месечното управление на България от т.нар. "сглобка". Елисеева допълни, че КОД е "определило управлението на страната като "социалистическо". В икономически план това управление е ляво и харченето на все повече пари не води до подобряване качеството на живот, инфраструктурата, образованието, здравеопазването и сигурността. Това управление забавя развитието на страната и заявените от него цели за борба с корупцията се оказа борба за място в нейните схеми. 

Красимира Елисеева добави, че на най-висшия наш форум решихме на "предстоящите Европейски избори десните консерватори трябва да дадем битка на ляво-либералното европейско управление за защита на демокрацията, пазарната икономика, свободата на мисълта и свободата на словото“.