Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" - най-старият светски хор в България набира хористи. Всички желаещи да се присъединят към тази пловдивска емблема, част от културното богатство на нашия град, могат да го направят като се запишат на посочения линк с форма за кандидатстване.

Ето какво съобщават от ППД "Ангел Букорещлиев“ за всички заинтересовани:

Казват, че емоциите заслепявали човека! Но емоцията от музиката е тази, която ни дава очи за красивото и криле, с които да прелетим и да оцелеем над всяко човешко зло.

Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" е първият хор в България, основан през 1896 г. Да, точно така - 128-годишната история доказва, че ангелски красивите гласове могат да бъдат категорично устойчиви дори когато спиралата на времето поеме света във вихъра на войната и злото. И тогава, благодарение на музиката, светът оцелява.

Съхраняваме се и ние като общество, защото музиката е тази, която ни отваря вратите към света и "към другия". През всичките 128 години Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" има редица музикални участия в цяла България, както и изяви в международни турнета. Завоюва високи отличия на множество конкурси, сред които и безспорно най-ценното - любовта на публиката.

Тук е мястото да споменем и нещо, което малко хора знаят, а именно, че първият диригент на хора е самият Ангел Букорещлиев! Представете си само каква културна стойност пазим ние зад стените на нашата зала, сред страниците на партитурите и в историята си! 

Вече ви се иска да сте част от всичко това, нали? 

Защото сега имате тази възможност. Достатъчно е само да попълните формуляра.

Ако обичате хоровото пеене, имате желанието и възможността да посещавате репетиции с нашия млад и изключително амбициозен диригент Илиян Тиганев, може да попълните формата за кандидатстване по-долу.

Краен срок за попълване на формата 30.06.2024г.

Датите за прослушване ще бъдат определени спрямо графика на Хора и ще бъдат обявени  допълнително!