Приключи ремонтът на най-старата църква в община Стамболийски, която е построена през 1848 година, носи името на Свети Атанасий и се намира в село Куртово Конаре. Ремонтните дейности бяха свързани с фасадата на храма, като целта беше тя да бъде укрепена, за да не се руши, съобщиха от Общината.

Лично кметът на общината Георги Мараджиев многократно следеше на място как се работи през цялото време на ремонта, а днес кметът на селото Иван Пиринов заведе там зам.-кмета Любомир Марков и финансовия директор Дани Бангова, за да им покаже как изглежда храмът.

Ремонтът бе финансиран с общински средства в размер на 60 000 лева и 15 000 от дарител.

"Така със 75 000 лева ще запазим за поколенията най-стария храм в общината, защото за мен православието и опазването му са сред водещите приоритети. Затова за 7 години на територията на общината сме изградили 2 нови църкви в селата Йоаким Груево и Триводици, като общинските средства, отделени за тези градежи, са в размер на близо 400 000 лева. Ремонтирали сме и два други храма – в кв. "Полатово“ и в Ново село, имаме дарени и два параклиса“, коментира кметът Мараджиев.

Той припомни, че новостроящият се храм в Стамболийски има вече нов ПУП и предстои прехвърляне на имота на Църквата.

"Очаквам до Нова година да сме приключили. А, за да разширим местата за паркиране, през пролетта ще изградим и нов паркинг пред входа на църквата срещу подлеза. Искам специално да благодаря за подкрепата на дядо Николай, защото без неговата и Божията помощ няма как да построим започнатото“, каза още Георги Мараджиев.