Официално внесохме за одобрение един от най-новите проекти, които колегите разработиха, за да осъвременим сградата на районната администрация.

Става въпрос за изграждане на подвижна платформа/релса, към която могат да се прикачват инвалидни колички, така че хората с увреждания да достигат спокойно до етажите на сградата ни. Това съобщи кметът на район "Слатина" Георги Илиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

"Кандидатствахме за финансиране към проекта "Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика, по перо "Подобряване на обществената среда в населените места". Прогнозната стойност за изграждане на съоръжението е 72 хил. лева, като при одобрение на проектните планове, ще преминем към провеждането на обществена поръчка за избор на изпълнител.

До момента сме провели няколко предварителни разговора с фирми, специализирани в тази област, които ни дадоха насоки за това какви параметри следва да заложим в заданието на поръчката. Надявам се скоро да пиша с добрите новини, че проектът ни е одобрен", добави Георги Илиев.