Почитателите на седмото изкуство и въобще на сценичното изкуство в Добрич могат да се присъединят към най-новия клуб в Младежкия център -  по режисура, предаде репортер на Агенция "Фокус". "Клубът отваря врати за деца и младежи, които се вълнуват от вълшебството на сценичните и екранни изкуства. Те ще станат участници в цялостния процес от прочитането на сценария до поставянето му на сцена или заснемането му с камера", разказват от Центъра.

Инициативата е на режисьора Снежана Иванова, която е ръководител на клуба. Участието в заниманията ще даде възможност на младежите да се потопят в атмосферата на изкуството - стихове, приказки, драматизации, пиеси. Децата ще се учат да разказват и драматизират. И това е само част от широкия спектър на умения и възможности. Актьорско майсторство, сценично поведение или поведение пред камера, основи в снимачния процес, техники на работа, запознаване със света на бележити творци допълват спектъра от детайли в режисьорската работа. 

Заниманията са без такса за участие, записвания вече са в ход. Организаторите - Младежки център, обещават много приятни емоции и забавления.

Жулиета НИКОЛОВА