Най-новата детска градина "Чайка" в Пловдив официално заработи, предава Агенция "Фокус". 100 деца, разпределени в 4 групи, посещават вече детското заведение. Припомняме, че 9 месеца от откриването ѝ сградата стоеше празна и заключена заради ремонта и изграждането на улица "Богомил".

След освещаване на помещенията от отец Ангел в присъствието на кмета на район "Източен" Иван Стоянов детската градина вече реално беше открита.

"Районът ни непрекъснато се разраства, необходимостта от нови детски и учебни заведения все повече се усеща. С този бум на строителството и предпочитанията на младите семейства, предизвикателствата пред местната администрация са все повече", сподели районният кмет, който изрази и задоволство от това, че детската градина вече реално работи при това с най-модерна среда за обучение на децата.

Това е втората база на детска градина "Чайка" и в нея са децата, които до скоро са посещавали подблоковите помещения на ул. "Радко Димитриев" и ул. "Гълъбец".

Освен с добре обзаведение стаи детската градина разполага с басейн, кухня, където на място се приготвя храната.

За благодарност за усилията и подкрепата директорът на детската градина Мария Петрова връчи на кмета Иван Стоянов специален плакет. Той лично се убеди в отличните условия, които предоставя градината, като посочи, че в резултат на усилията на всички директори в "Източен" качеството на услугата, предоставена в детските градини в района значително се е завишило.

ДГ "Чайка" е и базова към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и студентите ще могат да се обучават в по-добри условия.

При изграждането на новата тротоарна настилка на ул. "Богомил" обаче строителите са забравили да направят подход към детското заведение и се налага деца и родители да прескачат или вървят в зелената площ, за да влязат в детската градина.