Национален конкурс под надслов "/Не/разкритият случай“ обяви отново Регионалната народна библиотека Петко Р. Славейков във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. И този път културните дейци търсят най-добрият майстор на криминални разкази не само в региона, но и в цялата страна.

В надпреварата могат да участват всички изкушени от литературата без ограничения на професия и възраст. Условието е да предоставят само по един свой разказ, независимо дали е нов или е вече публикуван. Обемът на текста трябва да е най-малко 5 или най-много 20 печатни страници формат А4.

Крайният срок за изпращане на творбите е 7 януари.

"Освен художествен сюжет, авторите трябва да посочат трите си имена, възрастта, населеното си място, телефонът и e-mail за обратна връзка. Творбите трябва да се изпращат на адрес: 500 Велико Търново, РБ "П. Р. Славейков“ , ул. "Иванка Ботева“ №2, за конкурса /Не/разкритият случай или на e-mail prs@libraryvt.com и zaemna@libraryvt.com. Телефоните за справка са 062/ 627 901 и 0887/ 501 171“, поясняват още от библиотеката.

Журито ще се запознае с всички получени текстове в периода от 8 януари до 11 февруари и ще извърши класиране.

Официалната церемония по награждаването на участниците ще се състои в Централната сграда на РБ "П. Р. Славейков“ . Точният ден на самото награждаване ще бъде своевременно публикуван в сайта на библиотеката – www.libraryvt.com .

С участието си в конкурса авторите дават съгласието си творбите им да бъдат публикувани на уеб сайта на библиотеката.