Всички се удивляваме как извън България шофьорите спазват правилата за движение и изобщо на начинът им на живот. Дори с възмущение коментираме помежду си, че нашенецът, седнал зад волана в Гърция, да речем, спазва всяко едно ограничение на скоростта и всеки един знак, но върне ли се обратно и забравя за добрите порядки.

Пореден пример за подобно "изпълнение" сътрови шофьор в столичния квартал "Бъкстон". Във видео във Facebook се вижка, че явно водачът е решил да си спести едно обикаляне, както често се случва в този квартал, коментират живущи в района. Все пак са 100 метра, какво толкова.

Случката е от локалното, еднопосочно платно до общината на район "Витоша" между улиците "Слънце" и "Казбек". Предполагаемо, въпросният нагъл шофьор си е свършил работата в общината, пощата или просто е пазарувал в "Кауфланд" и е решил, че е по-лесно да се върне през насрещното, за да завие по ул. "Казбек" така, че идващите в правилната посока автомобили да се чудят как да се разминат с него само и само да не се стигне до ПТП. Отделно ул. "Слънце" има излаз към ул. "Казбек" и то в правилната посока, но шофирането в насрещното явно е по-сладко.

Вижте маневрата за "пример" във видеото!