Церемония по връчване на отличия за най-успешните ученици и студенти се провежда в Бургас, предаде репортер на "Фокус". Събитието се организира всяка година, но през настоящата достигна до рекорд – отличени са 1500 възпитаници на училищата и университетите в града. Връчват се както индивидуални, така и отборни отличия в няколко различни категории.

Сред официалните гости на събитието са кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, началникът на РУО Петя Петрова, инж. Виолета Илиева, Веселин Пренеров, проф. Сотир Сотиров и проф. Милен Балтов.

"Това е една прекрасна традиция за Бургас. Тук учат повече от 25 000 ученици, но тези, които са заслужили награда, са 1500. Миналата година първенците бяха 800. Това означава, че през тази са се мобилизирали още повече, развили са талантите, възможностите си и така са успели. Гордеем се с всички тях", заяви кметът.

В категорията "студент на годината" приз получи Добромир Петров от Университет "Проф. д-р Асен Златаров", специалност "софтуерно инженерство".