Наградиха в Добрич победителите в конкурса "Не си сам в мрежата“, съобщават от общината. Конкурсът бе обявен от Превантивно-информационен център по наркотични вещества (ПИЦНВ) към Общински съвет по наркотични вещества и Община град Добрич в рамките на станалата вече традиционна кампания по повод Международния ден за безопасен интернет. 

Тази година денят беше отбелязан на 7 февруари за 20-ти юбилеен път в над 180 държави от всички континенти, включително и в България. Беше под мотото "Заедно за по-добър интернет“. Идеята на конкурса е младите автори да бъдат провокирани и да представят в рисунките си как виждат света в интернет пространството и социалните мрежи. Децата доста умело са успели да покажат своята гледна точка чрез творчество и да изобразят какви положителни и отрицателни страни има Световната мрежа.

В конкурса са взели участие ученици от 29 училища в област Добрич в две възрастови категории. Оценяваните творби са 166. Комисията, която е оценила творбите, е в състав: Милена Алджабари, главен уредник в Художествена Галерия-Добрич и ръководител на арт занимания, Венета Велева, главен уредник и художник, и Зорица Обретенова, педагог в "Работилница за въображение" в галерията. 

Имената на победителите са публикувани в интернет платформите, които поддържа общината.