Наградиха участниците в организирания от държавната администрация и АВиК – Видин конкурс "Вода за мир“, предаде репортер на "Фокус".

По инициатива на заместник областния управител Ани Арутюнян, по повод Световния ден на водата, който традиционно се отбелязва на 22 март, в конферентния център днес на Благовещение бе подредена тематична изложба на тема: "Вода за мир“, съобщават от администрацията. Експозицията се организира за първи път и бе открита от  областния управител на област Видин Иво Атанасов, който отправи апел за опазване на ценния глобален природен ресурс с ключово значение за съществуването на човечеството. "Нека превърнем водата в катализатор за един по-мирен свят“, призоваАтанасов и връчи индивидуални награди - книги на първенците в трите категории – рисунка, есе и фотография. Грамоти получиха и всички участници в конкурса, а специален плакет бе връчен на СУ "Васил Левски“ – гр. Кула.

Областното ръководство отправи благодарности към учениците за старанието и ентусиазма, с които се включват в инициативата. Доказателство за това са многобройните получени творби – 350 на брой, които ще бъдат публикувани на сайта на Областна администрация Видин на адрес: https://vidin.government.bg/.

Гости на събитието бяха Илко Илиев – управител на ВиК-Видин, началникът на РУО – Веселка Асенова, секретарят на читалище "Цвят 1870“ – Любомир Георгиев и Ася Петрова – директор на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в града.