Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев награди с по 1200 лева тримата служители от "Пътна полиция" на СДВР - старши инспектор Любомир Апостолов и младши инспекторите Елена Симова и Алек Каленски, които на 18 януари отказаха подкуп в размер на 10 000 евро от сириец, седнал зад волана след употреба на три вида наркотици.

"Вашите действия са повод за гордост и изключителен морален акт. Само с такива примери можем да възвърнем доверието на хората в системата" - с тези думи вътрешният министър се обърна към тримата полицаи на церемонията в Главна дирекция "Национална полиция". 

По думите на Демерджиев постъпката на тримата е пример за останалите. Той посочи, че всеки подобен акт ще бъде възнаграден подобаващо. 

Старши инспектор Любомир Апостолов категорично заяви, че задължение на всеки униформен е да не се отклонява от закона. Той сподели, че в практиката си има опити, макар и не толкова чести, водачи на пътя да се опитват да избегнат санкции, но предлагането на подобна сума като подкуп е прецедент. Апостолов благодари и на колегите си от Пето РУ и патрула от СОД, които също са били на място - "заедно показахме, че в МВР се работи екипно".