На тържествена церемония днес в Свищов бяха наградени отличените участници в XVIII-я Национален конкурс – изложба за детска рисунка "Три звездички 2023", предаде кореспондент на "Фокус". Състезанието, което се провежда в Свищов, се организира  от Фондация "Ангели от Лим“, в памет на Боряна, Женя и Светослава.

В Художествената галерия в крайдунавския град бе открита специална изложба с най-добрите произведения, чиито гост бе кметът Генчо Генчев.

Организаторите споделиха, че за поредна година интересът към конкурса е голям и журито е срещнало доста затруднения при определяне на наградите. Със 654 рисунки, в надпреварата са се включили 613 деца от цялата страна, а награди бяха връчени в три възрастови групи. По традиция бяха поднесени и поощрителни награди.

Голямата награда на конкурса "Тти звездички 2023" спечели Гюлчин Рафет Мюмюн, на  7 г., от група "Палитра“ при СУ "Св. Св. Кирил И Методий“ – Карнобат, но за съжаление тя не можа да присъства лично и наградата ще ѝ бъде изпратена.

Всички рисували за XVIII национален конкурс "Три звездички 2023"  деца ще получат грамоти за участие, а наградените – заедно с плакетите, получиха и поименни грамоти, с печат на Фондация "Ангели от Лим“ и подпис от нейния председател.

За поредна година в церемонията по награждаване взеха участие младите таланти от клуб "Естрада“, с ръководител Антоанета Георгиева, които заедно със своя вокален педагог получиха благодарствени грамоти за участието си в светлата инициатива.

XVIII-ят национален конкурс "Три звездички 2023" беше закрит от председателя на Фондацията – Георги Манзаров, който благодари за усърдието на участниците и ги мотивира следващата година да участват отново. А песента "На баща ми“, която сложи вълнуващ финал на тазгодишния конкурс, бе изпълнена от Преслава Петкова – сестра на Боряна.