Зам. областният управител Петър Бояджиев връчи днес Специални награди на областния управител на победители от Националния конкурс "Наследници на Дечко Узунов“, предаде репортер на "Фокус". Надпреварата за най-добра детска рисунка тази година бе на тема "Младост“ и беше организирана от Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн, която носи името на големия български художник. Дечко Узунов е роден на 22 февруари 1899 г. в Казанлък.

Тази година конкурсът се провежда за 16-и път и по традиция отличията се връчват точно на рождената дата на известния творец. В състезанието се включиха 508 деца от цялата страна на възраст от 5 до 14 години. Най-малката участничка беше на 5 годинки.   

Петър Бояджиев даде две награди. Едната – на шестокласничката Тереза Хаджийска от  Хасково с преподавател Веселина Делчева. Втората – на седмокласничката Вероника Артинова от Стара Загора с преподавател Елена Златева. 

Зам. областният управител поздрави победителите и техните ръководители. Той пожела на талантливите малки художници да продължат да творят красота, да сбъдват мечтите си и да прославят с дарбите си България по всички краища на света.   

Гости на празника в гимназия "Дечко Узунов“ бяха родители, учители, представители на местната власт, на различни институции от Казанлък и на бизнеса.

Рени АТАНАСОВА