Наградиха победителите от конкурса за послание в Националната кампания "България заслужава“. Това се случи на церемония в Областна администрация – Велико Търново, съобщават за "Фокус“ от институцията.

"Всичко зависи от нас и от това кой ни подкрепя, и кой стои зад гърба ни. Ние избираме по кой път да поемем. Ние градим нашето бъдеще и голям принос за това имат семейството, учителите и нашата вътрешна нагласа“, думите са на победителката в състезанието - десетокласничката от ПГСАГ във Велико Търново Магдалена Демирева. Нейното послание: "Царе и слава, дух, култура и незбрава“ ще бъде гравирано от името на Областна администрация Велико Търново на мраморна плоча, изобразяваща картата на България в основата на висок 111-метров пилон на Рожен.

Магдалена Демирева получи почетен плакет на Областния управител и грамота от Регионалното управление на образованието.

Церемонията по награждаването бе водена от заместник областния управител Станислав Николов. Гости на събитието бяха Катя Николова – началник – отдел в РУО, Аделина Николова – експерт в РУО, преподавателките по БЕЛ в ПГСАГ Нели Гергенчева и Цветелина Маринова от СУ "Емилиян Станев“, учителката от ПГМД Николина Колева и Кремена Крумова от Общинско радио "Велико Търново“.

Партньори в конкурса на Областна администрация Велико Търново бяха Регионалният инспекторат по образование и Общинското радио.

"От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от мое име поздравявам всички участници за отличната работа и отдадеността им да разпространяват положителни послания за бъдещите поколения. Вие работихте упорито и ангажирано и ние се гордеем с всеки един от вас. Благодаря на родителите и учителите, които насърчават и подкрепят тези млади умове в творческите им търсения“, подчерта заместник областният управител Станислав Николов.

Грамота от Общинско радио "Велико Търново“ получи най-младият участник – шестокласникът от СУ "Емилиян Станев“ във Велико Търново Димитър Петков.

Ето и останалите наградени: Х клас при ПГСАГ - В. Търново, специалност "архитектура и строителство“; IХ клас при ПГСАГ - В. Търново, специалност "интериорен дизайн“; Венцислав Колев ХII клас в СУ "Емилиян Станев“; Пламена Даскалова от ПГМД - Велико Търново.