Най-силно представилите се през отиващата си 2022 година спортисти на област Разград получиха своите награди /плакети/ на специална церемония в Областната администрация. Гост на събитието, което се провежда за двадесет и първа поредна година, бе Елеонора Гурбанова, представител на Министерството на младежта и спорта, експерт за областите Русе, Разград и Силистра, съобщиха от пресцентъра на общината.

Наградите връчиха Елеонора Гурбанова, областният управител Драгомир Златев, заместникът му Найден Късов, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, многократният шампион по борба Ремзи Реджеб, старши експерта в РУО-Разград Николай Миланов, главният експерт в Община Разград Валери Бойчев и директорът на Спортното училище в града Денис Хамид.

"Чудесно е, че точно на Игнажден посрещаме такива гости в Областна администрация. Поздравявам Ви за победите и показаното спортно майсторство! Благодаря за радостта, която ни донесохте, за гордостта, която изпитахме заради Вашите успехи!“, обърна се към призьорите областният управител Драгомир Златев. Той пожела на спортистите много здраве, щастие, късмет и нови, още по-високи постижения през новата 2023 г.

Както вече бе оповестено, най-добър спортист на област Разград за 2021 г. е Лъчезар Вълчев от Спортен клуб по лека атлетика "Лудогорец“ – Разград. Тройката допълват желязната лейди на разградската борба Фатме Шабан от Спортек клуб по борба "Лютфи Ахмедов“ и футболистът на представителния отбор на ПФК "Лудогорец“ Кирил Десподов. След тях в класацията останаха Орлин Асенов /борба/, Мирослав Минчев /колоездене/, Ениз Алиосман /карате/, Алекс Алексиев /борба, Джем Мехмед /борба/, Дарио Тодоров /хандбал/ и Юркие Ферад /борба/.

Отбор номер 1 отново е представителният тим на ПФК "Лудогорец“. Най-добър сред треньорите е Красен Цонев /лека атлетика/. Най-перспективният млад състезател е Каролина Иванчовска /лека атлетика/.

На тържеството бяха връчени и седем специални приза.

Олимпийският и световен шампион по борба Хасан Исаев получи специална награда от областния управител Драгомир Златев за това, че е прославил Лудогорието по целия свят и за неговия 70-годишен юбилей. Състезателят по свободна борба за ветерани Ремзи Реджеб бе отличен за висок състезателен дух и спортно дълголетие. Треньорът в Спортен клуб по баскетбол "Вълци – Разград“ Пенко Велчев бе награден за всеотдайност и постоянство в развитието детско-юношеския баскетбол в областта. Треньорът на Детско-юношеската школа на Футболен клуб "Бенковски“ Анатолий Минчев получи приз за възраждане на Царя на спортовете в Исперих. Треньорът във Волейболен клуб "Хан Аспарух“ Иванка Василева бе отличена за изключителни заслуги за развитието на детско-юношеския волейбол в Исперих. Старши експертът в РУО-Разград Николай Миланов получи приз за цялостен принос за развитието на ученическия и учителския спорт в областта. Директорът на дирекция в Областна администрация Светлин Симеонов бе награден за цялостния си принос в утвърждаването на областната класация "Спортист на годината и за развитието на спорта в Лудогорието.