На специална церемония наградиха най-изявените педагози от Великотърновска област. Традиционното тържество се проведе в сградата на Регионалното управление на образованието, а плакетите бяха връчени от инж. Розалия Личева, която е началник на институцията, предаде кореспондент на "Фокус“.

Гост на събитието бе заместник областният управител Станислав Николов приветства отличените.

"Поклон пред вашата благородна професия, към ежедневния ви труд! Запазете будителския си дух, обичта към децата и винаги провокирайте тяхното, а и вашето любопитство и жажда за нови знания. Пожелавам ви здраве и още много върхове, с които да се гордеете“, каза Станислав Николов.

В категорията "Директор на училище“ наградата получи Радка Станева, която ръководи ОУ "Св. Климент Охридски“ в Павликени. Отличието за заместник-директор на училище беше присъдено на Валентина Найденова от ОУ "Бачо Киро“ в старата столица.

В категорията "Директор на детска градина“ наградата също отиде в Павликени. Тя беше получена от Магдалена Алексиева, която ръководи ДГ "8 март“.

Наградата "Учител в начален етап“ беше връчена за Людмила Тодорова от ОУ "Димитър Благоев“ във Велико Търново, а тази за учител в прогимназиален етап получи Грета Гюнева-Косева от ОУ "П. Р. Славейко“ в старата столица.

При учителите в гимназиалния етап отличието беше присъдено на двама души. Награда в категорията получиха инж. Красимир Николов от ПТГ "Васил Левски“ в Горна Оряховица и Юра Лужецка от СУ "Бачо Киро“ в Павликени.

За първа година беше връчена и награда за училищен психолог, която беше спечелена от Илияна Василева, която работи в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

Отличена беше и номинираната за националната награда "Св. Иван Рилски“ на МОН д-р Евгения Илиева, която е директор на ПГСАГ "Ангел Попов“ във Велико Търново. А на местно ниво награди за същото отличие получиха 12 учители.

Наградени бяха и учителите, които са допринесли за подготовката на своите ученици, класирани между първо и трето място на национални състезания и олимпиади в календара на МОН. Отличени бяха 26 души, които са помогнали на над 40 деца да получат призови места.