Общо 322-ма служители от ОД МВР - Пловдив са наградени за проявена инициативност, безупречно изпълнение на служебните задължения и постигнати високи резултати по повод професионалния празник на ведомството, който се отбелязва на 5-ти юли.

С "Почетен знак на МВР" III степен от министъра на вътрешните работи е удостоен началникът на сектор "Охранителна полиция" към РУ- Асеновград. От главния секретар на МВР колективна парична награда получават деветима служители от отдел "Икономическа полиция", а индивидуална – шестима техни колеги от отдел "Криминална полиция", четирима от 04 РУ и двама от РУ- Карлово.

Със заповед на главен комисар Петър Тодоров е обявена благодарност за единадесет служители от 01 РУ и един от отдел "Разследване", а с писмена похвала се награждава служител от отдел "Икономическа полиция".

За съществен принос в изпълнение на целите и приоритетите в дейността на областната дирекция на МВР от директора ст. комисар Васил Костадинов с писмена похвала са отличени общо 267 служители от съставите на 01, 02 и 05 РУ, районните управления в Асеновград, Карлово, Раковски, Хисаря, Труд и Първомай, отдел "Разследване", секторите Базова научно-техническа лаборатория", "Охрана на обществения ред, териториална полиция и контрол на опасните средства", "Общинска полиция – Пловдив", "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Пътна полиция". Същата награда от началниците си получават четиринадесет полицаи от 05 РУ и шестима от РУ-Труд.