Награди за Ванеса Кънчева и Сиана Славчева от Международен конкурс "Звукът на времето" гр. Велико Търново.

От 06 до 08 юни се проведе Единадесетото издание на Международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето" гр. Велико Търново, за раздел Вокални изпълнители, който събра в старата столица над 500 участници от страната и чужбина. Възпитаничките на вокалния педагог Жана Стефанова от студио за певци "Shining voices" - Добрич, взеха участие и се завърнаха с много отличия.

Ванеса Кънчева взе участие във втора възрастова група и бе отличена с Първо място в номинация "Поп песен на чужд език", Второ място в номинация "Песен на роден език" и Второ място в номинация "Рок песен".

Сиана Славчева също се представи в три категории във втора възрастова група и е отличена с Първо място в номинация "Мюзикъл или песен от филм", Второ място в номинация "Джаз песен" и Трето място в номинация "Песен на роден език".

Събитието се проведе на открита сцена Летен театър, парк Марно поле в гр. Велико Търново. Професионалната журираща комисия беше в състав: Мастър Иван Лечев – Председател на раздел Вокални изпълнители, доц. д-р Божанка Байчева, Клавдия Василаче, композиторът Петър Писарски и Галина Иванова.

Събитието е включено в културният календар на Министерството на културата и Културния календар на Община Велико Търново. Целта на конкурса е да се насърчат децата, занимаващи се с изкуство, както и да се осъществи музикално-културен обмен.