Нагли шофьори спряха почти на Стамболовия мост в центъра на Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". За това алармираха потребители във Фейсбук. Реално на движението пречи само едната кола, но не е ясно кой е спрял първи.

В района няма знак, който забранява паркирането и престоя, но двете коли, които са спрени в началото на моста от страната на Художествена галерия "Борис Денев", пречат на пешеходците. От там трудно може да премине сам човек, а за майка с количка е на практика невъзможно.

Постът в социалната мрежа предизвика редица негативни коментари, но има и хора, които защитават шофьорите, тъй като в града трудно се намира място за паркиране. Не липсват и такива, според които Община Велико Търново не си е свършила работата, тъй като не е сложила знак в района и не следи за нарушения. Дали шофьорът наистина е в нарушение, преценете сами от снимката. 

Стамболовият мост  свързва центъра на старата столица с пътя към Ректората на ВТУ "Св. св Кирил и Методий" и кв. "Света гора". Той е изцяло пешеходен и е ограден с колчета. Съоръжението е предпочитано място за разходки както за търновци, така и за гостите на града. 

 

Луиза ТРАНЧЕВА