1 380 килограма пластмасови капачки и 400 килограма. алуминиеви кенчета са събрани в кампания "Капачки за бъдеще", която се проведе в Сливен.

Кампанията е за закупуване на трета детска линейка. Десетки жители на Сливен предадоха събраните от тях капачки и алуминиеви кенчета.

 

"Доброто е нужно да се множи. Всеки,  който има възможност трябва да помогне на по-слабия и мисля, че човек със сърце не може да живее щастливо  и да гледа как хората около него се борят за оцеляване. Никое богатство не е по ценно от доброто.Надявам се да сме свидетели още добрини за по- справедливо бъдеще", сподели Божидар Йорданов, регионален координатор на кампанията

Инициативата “Капачки за бъдеще“ навършва 5 години от своето създаване. Общо 11 кампании са били реализирани за този период, благодарение, на които  в момента са  закупени две детски неонатологични линейки, подменени са  най-старите кувьозите в болниците в цяла България, осигурени са  още десетки медицински апарати за детски, родилни и неонатални отделения на 36 болници в 36 града.