Над 90 % от малките ученици в Кюстендил ще се хранят в училище. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Кметът благодари на всички родители, подкрепили изхранването на своите деца в училище, въпреки увеличената цена на обедното меню.

Към днешна дата се хранят 970 деца. Някои от училищата вече са подали заявки и за изхранване на учениците от по-горния етап на образование. "Признателност за това, че всички намериха сили заедно да продължим да се грижим за децата“, каза Петър Паунов.

Кметът анонсира и предстоящия Празник на плодородието в града под "Хисарлъка“. Повече от 250 са участниците в музикалната програма. Над 25 са участниците в предстоящото изложение на плодове и зеленчуци. "Венец на програмата са легендите от P.I.F. и от "Фактор“. Спортен празник в неделя. Надявам се, че това ще бъде венец на фестивалния сезон който беше. Надявам се отново да окуражим всички да посещават Кюстендил. Хотелите са пълни. За първи път тази година цялото изложение и програмата ще бъдат в парка пред художествената галерия“, допълни кметът Паунов.

Той посочи, че се надява до края на пролетта на следващата година, да се намери инвеститор за бившия хотел "Пауталия“. "Предприели сме необходимите стъпки. Общината има да събира задължения. Вече сме уведомили частен съдебен изпълнител, подадени са оценители и се надяваме да бъде намерен инвеститор. Само това звено остана като кръпка да стои в идеалния център на Кюстендил“, заяви Петър Паунов.

Венцеслав ИЛЧЕВ