Над 90 безработни врачани се включиха в първата за годината обща трудова борса, организирана от Бюрото по труда във Враца. Това каза за радио "Фокус“ директорът на Дирекция "Бюро по труда“-Враца Виолета Андреева. Тя уточни, че по време на борсата десет работодатели от Враца и региона са обявили 49 работни места в сферата на търговията, услугите, шивашката промишленост и други.

"С двама от работодателите вече има договорености за наемане на работа на четирима желаещи, които отговарят на определени критерии, според изискванията на работодателите“, допълни Андреева. По думите й целта на общата трудова борса е безработните лица и хората, търсещи нова работа да установят пряк контакт с работодателите, като се запознаят с условията на труд, изискванията към съответно работно място и какво предлагат фирмите и предприятията за обявените от тях места.

Освен работодатели от региона в борсата участие са взели и представители на Военното окръжие, БКС и  "Тролейбусен транспорт“ във Враца. От Бюрото по труда в областния град уточниха, че през изминалия месец най-търсените професии са били за учители, шивачи, машинни оператори, шофьори, сервитьори, медицински персонал и продавач-консултанти.

Росица ВАЛЕНТИНОВА