Коледните базари в Павел баня тази година се оказаха изключително успешни, предаде репортер на Агенция "Фокус". Събраната сума от 11-те дни, в които се провеждаха благотворителните инициативи, бе изброена в присъствието на заместник-кметовете Милена Кавръкова и Йордана Енева от представители на “Семейчовци". Оказа се, че чрез инициативността си учениците от Павел баня и техните учители от ПГРХ и СУ “Христо Ботев", местните хотелиери и ресторантьори, общинска администрация и “Семейчовци" успяха да съберат сумата от 9403,10 лв. Някои хотелиери и ресторантьори се включиха в базарите не с пряко участие от ястия и специалитети, а директно дариха парични средства в кутията на “Семейчовци". 

“Щастлив съм, че павелбанци бяхме единни и показахме, че заедно можем да направим повече, отколкото всеки по отделно. Тази година “Семейчовци" решиха чрез коледния си базар да подпомогнат Общината в осигуряването на средства за изграждане на покривна конструкция на лятната сцена и придобиването й на изцяло нова визия. Същото направиха и останалите участници в коледните базари. И всичко това не е защото Общината нямаме средства да реализираме инициативата по покриване на сцената, а защото заедно винаги можем да постигнем повече", коментира кметът Иса Бесоолу, който изказва своята благодарност към всички, които са участвали в коледните благотворителни базари, но и благодари на всички, които са пазарували от базарите. “Бяхме заедно! Това е най-важното!", заяви Бесоолу. 

Паралелно с коледните базари в Павел баня, такива се проведоха и във всяко от населените места в общината, като събраните средства по места се насочиха към реализиране на различни инициативи в същите населени места. “Благодаря на кметствата, на читалищата, на пенсионерските клубове, детските градини и училищата в павелбанските села за тяхната ангажираност и проявена отговорност да организират и проведат коледни си базари. Показаха, че са единни и че коледният дух наистина завладява всекиго", допълни Иса Бесоолу и пожела на всички весело посрещане на Новата 2023 г. 

Рени АТАНАСОВА