Над 7000 зрители гледаха представленията на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“ във Велико Търново през отминалия летен сезон. От културната институция уточняват за Агенция "Фокус“, че през месеците юни, юли и август артистите са изиграли 29 спектакъла. Приходите от продадени билети са 116 000 лв. В разгара на лятото великотърновският театър е представил своята продукция в 14 български града, отчете директорът МДТ Васил Вълчев.

Най-силен по брой представления е месец юни. Изиграните спектакли са общо 14, а сред тях има и две премиерни заглавия – театрално-музикалният спектакъл "Амадеус“ на режисьора Бойко Илиев и концертът "Мюзикъл и рок“, който е съвместна продукция на МДТ "Константин Кисимов“ и рок група Б.Т.Р. През юни артистите са гостували в Правец, Стара Загора, София, Добрич и Шумен. На софийска сцена, в рамките на 53-ото издание на Международния фестивал "Софийски музикални седмици“, са представили постановката "Амадеус“, а в Театър "Българска армия“ обраха овациите на публиката със спектакъла "Хъшове“ по повестта "Немили-недраги“ на Иван Вазов.

През юли и август изиграните представления са съответно 7 и 8. През юли екипът на МДТ "Константин Кисимив“ е гостувал на сцени в Ямбол, Бургас, Варна, Русе. Със спектакъла "Амадеус“ се е представил в Седмия летен сезон на българските оперни театри "Сцена на вековете“. Представлението на крепостта "Царевец" бе аплодирано от над 500 зрители, сред които имаше ценители на изкуството от цялата страната и гости от чужбина. Созопол, Поморие, Свети Влас, Пловдив и Стара Загора са новите сценични дестинации през август, където театърът е спечелил публиката с концертите "Отражения“ с Орлин Горанов и "Мюзикъл и рок“ и с детските мюзикъли "Мечо Пух“ и "Патиланци“.

Концертът на великотърновския театър "Мюзикъл и рок“ заедно с музикантите от Б.Т.Р. държи първенството по брой представления. С него МДТ е радвал публиката общо 7 пъти в трите летни месеца. След него с пет концерта се нарежда съвместният проект "Отражения“ с Орлин Горанов. Общо три са изиграните представления на "Амадеус“ и три – на детските спектакли.

Новият театрален сезон стартира на 1 септември, като до края на месеца артистите ще изиграят общо 17 представления. Те ще бъдат представени в турне в общо 15 града в страната, като в някои от тях великотърновският театър има по два спектакъла. Освен концертите "Отражения“ и "Мюзикъл и рок“, в репертоара за септември влизат мюзикълът "Службогонци“ от Парашкев Хаджиев и детските мюзикъли "Патиланци“ и "Мечо Пух“.