Над 5600 лв. събраха ученици от благотворителен базар в Девин, в подкрепа на 13-годишната Рая, която се бори с диагнозата Сарком на Юинг, съобщиха организаторите. Въпреки студеното време пред сградата на Община Девин беше много горещо, положителните емоции и добрите намерения, носеха надежда и вяра, че деня ще стане част от коледното чудо, даряващо живот.

Събраните средства от IXа и VIIа клас, и със съдействието на учители и ученици при СУ "Христо Ботев“, град Девин са 5617.60 лева. Средства ще бъдат дарени за лечението на нашата ученичка и приятелка Рая.

Организаторите и участниците в благотворителната инициатива благодарят на всички включили се в благотворителния базар. "Благодарим на всички съвременни коледни джуджета в лицето на неуморните ученици, учители и родители, които с труда си в своите Коледни работилници измайсториха вкусотийки и арт чудесийки за нашата инициатива "От деца за деца“! Признателни сме и на всички наши партньори, които със своя труд направиха цялостното ни преживяване незабравимо! Благодарим, че заедно творим чудеса!“, казват организаторите.

Рая е едно мило дете, на което се налага да води тежка и трудна битка, за да може един ден да се наслади на живота, но тя е силна и вярваме, че ще се справи! Рая, ние сме с теб и те обичаме!

В Девин продължават инициативите за подпомагане на Рая, като през следващите дни търговци ще работят благотворително, за да подпомогнат лечението на момичето.