Общо 539 ученици от осем училища в седем населени места в Павел баня бяха прегледани по време на кампания за безплатни прегледи за гръбначни изкривявания, съобщиха за "Фокус" от местната администрация. Прегледите бяха осъществени от д-р Стоимен Гечев – специалист по физикална и рехабилитационна медицина. Според резултатите от всички прегледани деца 74 са с начални изменения, като само четири са с изразена сколиоза. В процентно изражение децата с гръбначни изменения в начален стадий са 14 на сто, а тези с изразена сколиоза – 0,7 на сто. 

Директори и родители определиха инициативата като изключително навременна, добра и полезна, посочват още от общинския пресцентър. Община Павел баня, която е партньор в кампанията, също приветства инициативи за превенция на различни заболявания при децата. 

Припомняме, че д-р Стоимен Гечев и неговата сестра д-р Гергана Гечева са сред водещите специалисти по физиотерапия в страната. Преди кампанията в Павел баня те осъществиха кампания за безплатни прегледи за гръбначни изкривявания и в казанлъшкото Основно училище "Георги Кирков“, където бяха прегледани над 400 деца.

Рени АТАНАСОВА