Служители на МВР участваха в проверки за безопасност на движението по пътищата с участието на всички ангажирани институции, предаде кореспондентът на Радио "Фокус''-Стара Загора. Проверките на територията на област Стара Загора стартираха днес, на АМ "Тракия“, км 170.

В рамките на акцията се осъществява контрол за спазване на Закона за движение по пътищата. Проверени са над 50 моторни превозни средства. Съставени са 8 акта за установени административни нарушения, от тях четири са за неизползване на колани, един за неправоспособен водач, един за тъмни стъкла, един за изтекъл срок на СУМПС, един за техническа неизправност.

Съставени са и 7 фиша – от тях два за непреминат годишен технически преглед, два за нередовни пътни документи и три за други нарушения. 10 са връчените електронни фишове. След мястото за контрол бе позиционирана Автоматизирана система за контрол на пътното движение, с която са констатирани 15 нарушения на скоростните режими.

"Фокус" припомня, че днес стартира една от серията подобен тип проверки на територията на страната, с участието на всички контролни органи: МВР, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ (ИААА), Агенция "Пътна инфраструктура“ (АПИ), НАП и Агенция "Митници“. Организацията и координацията се извършва от Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата“.

Рени АТАНАСОВА