5 157 951,93 лева без ДДС ще струва новата детска градина, която предстои да бъде изградена във Велико Търново.Това сочат данните от пазарните консултации за определяне на актуалната цена на проекта. проведени от Общината, предаде кореспондент на "Фокус“.

Към момента има подадени предложения от две фирми – "Скорпион Инвестстрой“ ЕООД и "Еврокорект Бул“ ЕООД. Офертата, която първата е направила, е в размер на 5 147 949, 45 лева без ДДС. В тази сума са включени разходите за изпълнение на поръчката, както и до 5% непредвидени разходи от стойността на строително-монтажните дейности. Офертата на втората компания е за 5 167 953,00 лева без ДДС, като тук отново има 5% за непредвидени разходи.

Все още не е ясно коя от двете фирми ще е изпълнител на проекта, тъй като предстои обявяването на обществена поръчка.

С парите ще бъде изградено ново детско заведение в кв. "Картала“. Тя ще е по подобие на последната детска градина в града – "Шареният замък“ в кв. "Зона В“. Предвидено е обособяване на пет групи с по 24 деца. Всяка една от групите ще си има и специална площадка в двора, където ще има още общи кътове за игра и учене.

Луиза ТРАНЧЕВА