Над 4 тона капачки бяха събрани във Великотърновско само за няколко часа. Кампанията "Капачки за бъдеще" беше във Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица през изминалия уикенд, уточнява за "Фокус" Мирела Иванова, координатор на акцията за региона. Средствата от рециклираната пластмаса ще бъдат дарени за петата неонатална линейка в България, първата вноска, за която, вече е направена.

"През тази година създадохме нова благотворителна организация под надслов "КЛУБ ЗА БЪДЕЩЕ- ВЕЛИКО ТЪРНОВО ", чрез която осъществяваме благотворителните акции в града. Аз лично помагам на "Капачки за бъдеще" за четвърта поредна година, но за пръв път бях организатор и координатор на събитието", разказва чаровната Мирела и допълва, че нейните усилия няма да спрат до тук.

Във Велико Търново и Лясковец са събрани около 3000 килограма капачки, в Горна Оряховица резултатът е 1820 килограма.

"Ще продължим със сигурност да събираме не само капачки, но и кенчета. Това е нашето бъдеще, това е надежда, за едно спасение. Ако не се обединим обществото, то тогава няма кой да ни помогне", допълва още координаторът за Велико Търново и региона.

По време на акцията в старата столица и останалите два града бяха дарени още около 1000 лева, които също ще отидат за линейка.

"Чрез действията и вярата си хората показаха, че заедно можем да се справим с всичко. Показаха ни, че винаги има смисъл, че чрез всяка една дарена капачка, чрез всяка капка доверие към нас, заедно можем да направим чудеса", обяснява още Мирела.

Луиза ТРАНЧЕВА