В Чепеларе се проведе благотворителен концерт на ЦПЛР ОДК Чепеларе под надслов "Да творим добро“. Това съобщиха от Общината. Концертът бе вълнуващ, емоционален и пъстър спектакъл, плод на много труд, но най-вече необятна любов към българския фолклор.

Каузата да помогнат на потърпевшите от пожара свои съграждани чрез събраните средства от билетите, прави огромна чест на участващите 130 ученици, техните всеотдайни ръководители – Петър Янев, Валентина Бозова, Милен Хаджиматев, Феликс Бозов, Сребра Илчевска, Димитър Мандов и Екатерина Попова- Силкова - директор на комплекса.

Благотворителни събития като тези са изключителна възможност да съберем ръце и сърца, за да помогнем на хората в нужда. Събраните средства са 3810, 00 лв., но това, "колко пари са събрани не е най-важното, важното е, че сме тук, че сме заедно и се подкрепяме“ - както подчерта кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев.

Пълната зала е свидетелство за солидарността и добротата, които са присъщи за нас - родопчани.  Дори малките жестове на милосърдие и подкрепа могат да превърнат света в по-добро място.

Дано мотото на концерта "Да творим добро" бъде философия, която възпитаваме и изпълняваме в ежедневието си, защото всяко добро се връща.

Изключително емоционален бе моментът, в който ръководителите от ЦПЛР ОДК Чепеларе пожелаха "на добър път“ на своите завършващи средно образование възпитаници. Те бяха наградени с плакети от институцията. 

Кметът на община Чепеларе поднесе букет и грамота за участие в майските празници на общината на директора на ЦПЛР ОДК - Екатерина Попова-Силкова. Букети получиха и всички ръководители, като сърдечно им благодари за труда, а на всички изпълнители за талантите си, които днес споделиха с всички нас.