Над 359 000 лв. са необходими за дофинансиране за строително-ремонтните дейности за приемната на Онкоболницата във Варна. Това стана ясно на днешното заседание на комисията по "Здравеопазване" към общинския съвет във Варна, преддаде репортер на Агенция "Фокус". Ремонтът беше включен в тазгодишната капиталова програма на общината, но заради инфлацията и скока на цените на строителните материали се налага актуализация на първоначално гласуваната сума. Крайната стойност на договора вече е 1,44 млн. лева, стана ясно по време на заседанието.

По същите причини бяха гласувани и допълнителни 110 000 лв. за асансьорна уредба в ДКЦ V “Св. Екатерина“. За изграждането на съоръжението миналата година бяха отпуснати 180 000 лева с ДДС, но обществената поръчка се провали поради оферирана значително по-висока цена от обявената в тръжните документи. При повторната процедура най-ниската предложена цена е в размер на над 287 000 лв. Затова съветниците одобриха още 110 000 лв. от общинския бюджет.

В Деня на българския лекар – 19 октомври, съветниците от комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна дадоха съгласието си за отпускане на над 885 000 лева от местната хазна за ремонти, апаратура и програми. С пълно единодушие те гласуваха средствата да бъдат заложени в бюджета за следващата година.

Десислава ВАСИЛЕВА