На 11 май в Чепеларе за 13-та поредна година ще се проведе Празника на хората. Инициативата, превърнала се в дългогодишна традиция е на местния клуб "Веселие“ с ръководители Валентина Бозова и Милен Хаджиматев, както и ЦПЛР и ОДК Чепеларе с подкрепата на Община Чепеларе. Очаквани гости са над 350 души от клубове по народни танци от цялата страна, които ще са част от празника.

Тази година ТК "Веселие“ – гр. Чепеларе ще отпразнува своят 15 рожден ден пищно след пъстрото дневно тържество на българщината, което е част от традиционните майски празници на община Чепеларе.

С всяка следваща година събитието набира все по-голяма популярност и все повече гости. Запазена марка на тържеството е "сворнатото хоро“, което се извива около олимпийските кръгове на площад "Олимпийски“ в  центъра на града. Децата на Чепеларе се неизменна част от празника с техните песни и танци.

Организаторите от клуб "Веселие“ призовават участниците да са с народни носии и/или фолклорни  елементи /тениски, кърпи, китки и др./, за да е весело и цветно и да се потопят в автентичната атмосферата.

Очаква се в празника да се включат клубове по народни танци от Чепеларе, Стара Загора, Пловдив, Симитли, Рудозем, Смолян, Кърджали, Крумовград, Белащица, Кресна и други.