Солиден ръст на приходите от спектаклова дейност отчита за деветмесечието на 2022-a екипът на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. От културната институция уточняват за "Фокус“, че до края на септември артистите са изиграли 86 представления, а приходите от тях възлизат на 307 000 лв. Около 20 000 са зрителите, които са аплодирали концертите и спектаклите на великотърновския театър. Средната цена на билета е около 18 лв. за възрастни и над 5 лв. за детската публика.

"Нашите усилия да удвоим финансовите показатели от продажба на билети от преди периода на пандемията дават резултат“, коментира директорът на МДТ Васил Вълчев. За сравнение, през 2019 година, която е най-силна за театъра преди пандемията, приходите възлизат на 231 000 лв.

"Най-важното е, че успяхме да възобновим сценичната си дейност във всички големи културни центрове, като София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора. Завоювахме и нови сцени – в Кюстендил и Перник, където нашият театър представи своята продукция за първи път“, сподели още директорът.

Само през юни екипът МДТ "Константин Кисимов“ представи три от своите заглавия на софийска сцена.Най-силни за артистите от МДТ тази година са месеците април и септември. На 61 000 лв. възлиза приходът от продажба на билети за април. През месеца артистите са изиграли общо 18 представления, които са били аплодирани от около 4000 зрители. Шест от спектаклите са представени на великотърновска сцена, а останалите 12 – в турне в общо 11 български града.

Близо 87 000 лв. приход от спектаклова дейност отчита за септември театърът. Общо 16 са изиграните представления, а броят на зрителите възлиза на 5000 души.