Повече от 300 ще бъдат участниците в предстоящия международен крос "Кюстендил“, който ще стартира на 25 март от 11.00 часа на площада в града. Това стана ясно по време на нарочна пресконференция, предаде репортер на "Фокус“. На нея присъстваха Цветелина Кирилова, кметът на Кюстендил Петър Паунов и Ерика Зафирова - част от отбора на "Златните момичета" на България по художествена гимнастика.

Стана ясно, че за разлика от предходните години, този път концепцията е по - различна и идеята на новото трасе е, състезателите да бягат покрай най-красивите и ключови сгради в града - сградата на Община Кюстендил, на Областната администрация, ХГ "Владимир Димитров-Майстора", читалище "Братство". По този начин, участниците от цялата страна и от Балканите, ще имат възможността и да разгледат красотите на Кюстендил.

"Радвам се, че отново ще бъдем заедно. Благодарности за инициативата към Цвети Кирилова. Живеем и работим само за бъдещето. Тук сме се старали основата да бъде винаги спортът, образованието и културата – в това сме инвестирали“, каза Петър Паунов.

Венцеслав ИЛЧЕВ