Специализирана полицейска операция за противодействие на нелегална търговия с тютюневи изделия е проведена вчера на територията на ОДМВР-Стара Загора, съобщиха за Агенция "Фокус" от полицията. В полицейските действия са участвали служители на сектор "Противодействие на престъпления, свързани с данъчната и осигурителната система“ в отдел "Икономическа полиция“ – ГДНП и колегите им от "Икономическа полиция“ в ОДМВР–Стара Загора.

В хода на акцията, в условията на неотложност, са извършени действия по разследването претърсване и изземване. В склад за съхранения на тютюневи бали в с. Калитиново са открити 300 кг нарязан тютюн, машина за рязане, с комплект ножове към нея. Според данните до момента, фирмата – стопанин на обекта, е извършвала нерегламентирана дейност за нарязване на тютюна, без да притежава лиценз за допълнителната обработка. 

Предстои назначаване на експертизи. Материалите са докладвани на Районна прокуратура-Стара Загора. Образувано е досъдебно производство по чл. 234 ал. 1 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на наблюдаващ прокурор от РП – Стара Загора.

Рени АТАНАСОВА