Фестивалът "Талантите на Смолян“, който се проведе в събота в Родопския драматичен театър се превърна в празник за малчуганите. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян. Над 250 деца пяха, танцуваха и рецитираха. С уменията си те завладяха сцената и публиката, която бурно ги аплодираше след всяко изпълнение. Кметът Николай Мелемов откри фестивала и пожела на талантите да създават красота и да растат здрави и щастливи. "Нашите деца са нашето богатство. Не случайно и Смолян беше обявен за град на знанието. От години, учениците ни заемат челните места на матурите. Благодаря на всички учители, преподаватели и ръководители на различните извънкласни форми, които подготвят децата ни, за да развиват талантите си. А ние ще продължаваме да създаваме условия, за да подпомагаме техните изяви“, посочи Мелемов при откриването на празника.

Фестивалът започна с видео обръщение към малките участници от известни музикални и артистични личности. Поздрави и пожелания талантливите деца получиха от Валя Балканска, Нелина, Маги и Кремена Халваджиян, Цецо от "Семейни войни“ по Нова ТВ и Даниел Пеев.

Водещ на фестивала бе актьорът Чочо, който насърчаваше и представяше участниците.

Малките артисти получиха грамоти за участие, лакомства и шапки , осигурени от организаторите на събитието - Община Смолян, Превантивно-информационният център по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Те също получиха поздрави от родители и участници за перфектната организация при провеждането на фестивала.