Над 180 автомобила и над 220 граждани са проверени до момента при специализираната полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, която се извършва днес на територията на област Стара Загора. Това съобщи пред журналисти комисар Илиан Илиев, началник сектор "Охранителна полиция" в Областна дирекция на МВР Стара Загора, предаде репортер на "Фокус".

До момента няма констатирани неправоспособни водачи, както и такива, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества. Съставени са 68 акта и фиша по Закона за движение по пътищата, като сред основните нарушения са шофиране без предпазен колан и използване на мобилен телефон. 

В акцията участват още представители на Държавното горско стопанство Стара Загора, които проверяват за незаконно притежание на дървен материал и служители на Областната дирекция по безопасност на храните, които извършват проверки в търговски обекти. Акцията ще продължи до 22:00 часа днес. Целта е противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред и най-вече засилване на контрола в малките населени места, подчерта още началникът на "Охранителна полиция".

Рени АТАНАСОВА