2010 лева събраха учениците от СУ "Екзарх Антим I" в Казанлък от последния си благотворителен концерт в подкрепа на съгражданката си Гита Славова, предаде репортер на "Фокус". Събитието се проведе на 7 март в актовата зала на училището, а сумата бе прибавена към останалите 4115 лева, които бяха събрани от кампанията през март, със съдействието и на Младежки общински съвет и Дом за стари хора 3. Заедно със събраните средства през коледната кампания, антимовци до днес са превели по сметката на Гита Славова сумата от 10102 лева.

"Благодарим на всички, които отвориха сърцата си и се включиха в нашите кампании "Да подарим надежда на Гита Славова". В благотворителния концерт на 7 март участваха ученици от музикалните паралелки на СУ "Екзарх Антим I", мажоретния състав на училището с ръководител Христина Христова и Театрално студио "Антим", с ръководител Наташа Джуркова", споделиха учениците.

Специално за концерта, най-малките музиканти от 1, 2 и 3 клас подготвиха две песни, които изпяха пред публика за първи път. Техни ръководители са Марияна Кирова, Мариана Мъгева, Марина Стефанова и Соня Ясенова. Вокалните фолклорни групи от 8 и 9 клас и Десислава Падалчева от "в" клас, с учител по народно пеене Соня Владева, потопиха гостите на концерта във фолклорната магия.

Талантливите музиканти от гайдарския състав на "Антим", с ръководител Тодор Говедаров, огласиха залата и я изпълниха с настроение. Много музикантско съвместно изпълнение бяха подготвили учениците с учители Тодор Говедаров и Диан Тодоров. Рок група "Метаморфоза", с ръководител Диан Тодоров, зареди с рок настроение присъстващите.

Театрално студио "Антим" представи откъс от пиесата "Шегите на Хитър Петър". Вокална група от ученици от 5,6,7 и 8 клас, с ръководител Мариана Мъгева, изпълниха нова песен от репертоара си. Концертът завърши с общо изпълнение на всички участници на песента "We are the world". Директорът на училището поздрави всички участници в благотворителната кампания. Водещ на концерта беше журналистът Иван Димов. Озвучението беше от Тодор Говедаров и Никола Мирчев. Организатори на концерта бяха Наташа Джуркова, Никола Атанасов, Соня Ясенова, Соня Владева. Събраните средства бяха внесени по банковата сметка на Гита от председателя и зам. председателя на ученическия съвет- Славена Кирова и Михаела Кулева.

В четвъртък, Гита Славова съобщи в социалните мрежи, че сумата за лечението й вече е събрана. "Мили хора, невъзможното за мен се случи! Парите са събрани! Благодаря ви!", написа тя. Нужната сума за операцията от 110 000 лв. вече е факт и е дарена в сметката на казанлъчанката, дни преди крайния срок за превод. Парите за лечението трябва да се преведат по сметката на московската болница "Пирогов" до 16 март.

Рени АТАНАСОВА