В Белоградчик се проведе 28-мото Държавно първенство по канадска борба за юноши, мъже, жени и ветерани, предаде репортер на "Фокус“. В състезанието, от 12-ти до 14-ти април, участваха най-добрите състезатели на България. Победителите ще представляват България на Европейското първенство през месец май в Братислава, Словакия и на Световното първенство през месец август в Кишинев, Молдова, уточняват от пресслужбата на община Белоградчик.

Първенството протече в два поредни дни - лява и дясна ръка. В спортната надпревара участваха и хора с увреждания. Над 200 бяха състезателите сред които имаше имена като Сашо Андреев, Божидар Симеонов, Георги Цветков, Красимир Костадинов - многократни европейски и световни шампиони. Те отново заеха първите призови места.

В отборното класиране за мъже, жени, юноши и девойки победител стана клуб "Армспорт Банско“, а отборен шампион при хората с увреждания е "СКИ Армстронг Варна“.

По традиция всяка година Федерацията награждава своите спортисти. Тази година бяха наградени световните европейски шампиони Димитрина Петрова и Сашо Андреев. От името на Българската федерация по канадска борба бе изразена благодарности към Министерство на младежта и спорта, Община Белоградчик и на дългогодишните спонсори – Милен и Тодор Бъзински. Те получиха  почетни плакети.

В своето приветствие към участниците в първенството Боян Минков, кмет на  Белоградчик, каза ,че е "изключително щастлив, че Белоградчик отново е домакин на Държавното първенство по канадска борба, защото нашата амбиция е градът ни да се превърне в център за спортни събития“. Той благодари на Асен Хаджитодоров, президент на Световната федерация по канадска борба и на братята Милен и Тодор Бъзински, без които състезанията по канадска бора  нямаше да са факт в Белоградчик.