Над 200 броя дървесни видове, подходящи за градска среда, се засаждат в рамките на кампанията "За по-зелено Царево“, предаде репортер на "Фокус". Видовете, които се използват, са полски клен; обикновен явор; японски лигустром; мелия; чинар; албиция; копривка; церцис; хибискус; лирово дърво; холандски бряст; снежна дюля; розова акация.

"Дърветата са с подходяща коренова система, съобразени са с намалените отстояния от сградите и бъдещите резитби на короните няма да нанасят вреди и да възпрепятстват правилното им развитие. Ръководството на община Царево изказва благодарност на всички граждани, които се включиха в кампанията с готовност и желание дървета да бъдат засадени пред домовете им", посочват от местната администрация.  

Към настоящия момент се извършва и премахване на потенциално опасни – болни и изгнили дървета в парковете и по улиците, след експертно обследване и при спазване на всички нормативни изисквания. Извършват се и дейности свързани с опазването на младите фиданки – където се налага, същите се привързват със специализирани обтегачи.