1660 килограма отпадъчна хартия и 440 килограма пластмасови отпадъци – това е равносметката след проведената двудневна кампания през изминалата седмица за разделно събиране в гр. Трявна. Припомняме, че инициативата е част от участието на Община Трявна в надпреварата "Община #БезОтпадъци 2024", организирана от BG Бъди активен, съобщиха от общината.

По време на кампанията бяха предадени разделно събрани хартиени и пластмасови отпадъци като кашони, опаковки, бутилки, капачки и др. Най-активни и този път бяха децата от детските градини и учебни заведения на територията на Община Трявна, за което изключително много им благодарим.

За участието си и добрият пример, който всички ние трябва да следваме в опазването на околната среда и местата, на които живеем, участниците в кампанията получиха подаръци от рециклируеми материали.

Община Трявна благодари на Сдружение "BG Бъди Активен" и Еко Партнърс България АД за ползотворната съвместна дейност и ценния принос с реализирането на тази кампания!

Събраните над 2 тона отпадъчни хартиени и пластмасови отпадъци ще бъдат преработени и повторно използвани вече като рециклируеми такива.

Победителите в надпреварата ще бъдат обявени на 12 октомври тази година навръх празника на българската община.

Благодарим още веднъж на всички малки и големи активни участници и нека си пожелаем успех в спечелването на приза "Община #БезОтпадъци 2024".