Над 1600 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в Сливенско за една седмица

Установени са 7 водачи с алкохол и 4 с наркотици

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, пешеходци и традиционната акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 21 до 28 септември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1649 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 187 актове за административни нарушения и 1462 фишове, от които 934 за скорост. Установени са седем водачи на МПС, употребили алкохол, като двама от тях са с показатели на дрегера над 1,2 промила. Четирима са употребили наркотични вещества. Установени са шестима неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни производства.

На място при проверка на пътя са връчени 142 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени шест операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

88 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала "Тракия" и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала "Тракия" е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.