Повече от 15 компании се включиха във второто кариерно събитие на Община Стара Загора под наслов "After Workin: Аз избрах Стара Загора!“. Това информираха от отдела организатор "Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“, предаде репортер на "Фокус".

"After Workin: Аз избрах Стара Загора!“ е естествен преход и продължение на един от най-успешните кариерни форуми на Община Стара Загора – двудневното събитие "WORKIN STARA ZAGORA", което се състоя през април. Според обобщението на началника на отдела организатор Росица Райкова тогава, се оказа, че най-предпочитаните сфери за работа са търговия, маркетинг, ИТ, реклама и ПР, както и енергетика. "Радостни сме от тази статистика, тъй като тя ни показва, че сме на прав път. WorkIn Stara Zagora е насочено именно към тези сектори, а когато виждаме, че това се търси, сме все по-убедени, че мисията ни постига успех“, допълни Росица Райкова.

Продължението "After Workin: Аз избрах Стара Загора!“ този път беше съвместно със Стопанския факултет на Тракийския университет. Срещата се проведе на 15 май 2024 г., сряда, в "Академичен информационен център“ (новата Библиотека) на Тракийския университет и беше изцяло насочена към студенти или наскоро завършили. Официалното откриване направи ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков, а специален гост на събитието бе Негово Превъзходителство Алехандро Мейер, посланик на Република Аржентина у нас, който беше на работна визита в Тракийски университет. В понеделник тази седмица дипломатът присъства и на старта на изложението за земеделие и селскостопанска техника "БАТА АГРО“.

Събитието After Workin: Аз избрах Стара Загора!“ предизвика изключителен интерес сред студентите, определиха от отдел "Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“. Младите хора са имали възможността да се запознаят с естеството на работа, отворените позиции, стажовете и предпоставките за кариерно развитие, които предлага бизнесът в община Стара Загора.