Над 12 хиляди лева събраха благотворителните балове на членовете на Ротари клуб – Велико Търново и клуба в Павликени, съобщават за "Фокус“ от старопрестолната организация.

Проявата на ротарианците от Павликени премина под надслов "Празник на виното от родния ни край“. Събитието беше съпътствано от дегустация на различни вина, томбола, награди, музика и танци. На бала беше организиран търг, на който се разиграха предмети и произведения на изкуството, сред които и внушителна творба със скандинавски мъх. Тя е дело на талантливата дизайнерка Мария Иванова и е неин съвместен проект с художника Мартин Петров. Картината вече е притежание на собственика на една от най-големите аптеки в Павликени и може да бъде видяна от всички посетители на обекта и от любителите на художественото творчество в града.

Средствата, които бяха събрани на благотворителната вечер, ще бъдат предоставени за климатизиране на помещения в НЧ "Братство - 1884", в което се провеждат кръжоци на талантливи деца от града и региона, посочи президентът на СРК – Павликени Фикред Ферадов.

В коледния бал на Ротари – Велико Търново се включиха също много приятели на клуба, сред които и кмета Даниел Панов. Бяха събрани над 6 хиляди лева, които ще бъдат използвани за провеждането на инициативи, свързани с 85-ата годишнина на клуба, която ще бъде отбелязана подобаващо през 2023 година.