За времето от 27 февруари до 5 март, на територията на ОДМВР-Стара Загора, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, са проверени 3157 МПС и 7438 лица. Това съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Съставени са 1126 фиша и 173 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо четири водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - трима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, един - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират пет водачи, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 10 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол“ за същия период са извършени 323 проверки, установени са 175 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 4 проверки, установени са 26 нарушения.

Рени АТАНАСОВА