Над 100 полицаи ще бъдат ангажирани в охраната на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност при провеждането на "Маратон Пловдив“ на 30 октомври в областния град. Спортното събитие е с времетраене от 9.00 ч. до 12.30 ч., а по маршрута му, съгласно заповед на кмета на Община Пловдив, е забранено преминаването на моторни превозни средства, с изключение на масовия градски транспорт, който ще се пропуска поетапно.

Стартът и финалът на състезанието са на пл. "Централен“, а преминаването на участниците е по ул."Александър І Батенберг", ул."Константин Стоилов", ул."Криволак", ул."Съборна" /до Хисар Капия/, ул."Цанко Лавренов", ул."Цар Иван Шишман", пл. "Житен пазар“, бул."6-ти септември", бул."Цар Борис ІІІ Обединител", бул."Христо Ботев", бул."Източен", бул."Санкт Петербург", Алея 8 в парк “Лаута", ул."Георги Данчов", ул. "Съединение“, бул."Освобождение", бул."Асеновградско шосе“, бул."Цар Симеон"/, ул.“Ягодовско шосе“ в посока кръговото кръстовище на "Скобелева майка“, бул.“Цариградско шосе, бул.“Шести септември“, бул."Марица юг", ул."Висла", от където по ул."Райко Даскалов", ул. "Опълченска“, ул.“Св. Климент“, ул.“Христо Г. Данов“ и ул."Александър І Батенберг".

За недопускане на допълнителни затруднения и гарантиране безопасността на движението, водачите на моторни превозни средства се призовават да избират алтернативни посоки за придвижване в посочения времеви интервал, да бъдат с повишено внимание и да се съобразяват с разпорежданията на полицейските служители.