До настоящия момент бяха приети 79 законопроекта в Народното събрание. Това каза на пресконференция народният представител от "ГЕРБ – СДС“ Христо Терзийски, предаде репортер на "Фокус“. Според депутата някои от законопроектите са били с особена важност. Той отчете приемането на шестите поправки в Конституцията. "Наш ангажимент беше към партньорите от "Демократична България“ да бъдат обсъдени и гласувани тези поправки. Знаете колко важни са някои от тях за напредването в съдебната реформа. Това се отчете не само от нас, а и от страните членки в Европейския съюз“, коментира Терзийски.

Народният представител посочи и важността на приемането на Държавния бюджет за 2024 година. Той акцентира върху това, което касае област Кюстендил. Капиталовите разходи за региона, приети с Бюджета, надвишават 100 млн. лева. За Община Кюстендил са предвидени близо 50 млн. лева. "Заслугата за такива високи стойности на капиталовите разходи са основно на парламентарната група на "ГЕРБ – СДС“ и в частност на нашият лидер г-н Борисов, защото неговият подпис е под предложението, направено между първо и второ четене“, каза Христо Терзийски. Той отчете, че по-голямата част от сумата е за много важни проекти в Кюстендил.

Терзийски подчерта, че подготвените проекти от предишната администрация в Кюстендил, както и в другите общини, са дали възможност сега да се гласуват такива средства за цялата област. Той заяви, че оттук-насетне ролята на администрацията е да работи по най-добрия начин, за да бъдат усвоени тези пари и с тях да се направят хубави неща за жителите на община Кюстендил. Терзийски увери, че през идващия политически сезон от ГЕРБ ще продължат да наблюдава стриктно по какъв начин се усвояват тези средства.

“Във фокуса на вниманието ще бъдат и парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Знаете, че над 200 млн. са предвидени за Кюстендилска област, с цел Зелената сделка да бъде придвижена напред", коментира още Христо Терзийски.