Над 100 лица в Добрич вече получават социална подкрепа чрез осигурен топъл обяд за есенно-зимния сезон по проект на Община град Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". В списъка на одобрените за подпомагане лица попадат самотно живеещи възрастни хора в невъзможност да се грижат за себе си, семейства с ниски доходи, подлежащи на социално подпомагане, лица от различни уязвими групи - хора с трайни увреждания, бежанци, за които според нормативната уредба у нас е приложима такава помощ, лица, които поради инцидентна ситуация са в затруднено положение и т.н.

Към момента топъл обяд се предоставя в два пункта в града - Разливна към Клуб на пенсионера по ул. "Отец Паисий“ №82 и Кухня към храм "Света Троица" с адрес ул. "Цар Иван Асен" №2. Община град Добрич работи по разкриването и на трети пункт. 

Топлият обяд включва супа, основно ястие и хляб всеки работен ден в периода на реализиране на дейностите по проекта, който продължава до края на месец април. На лежащо болни и лица със затруднение в придвижването храната ще бъде доставяна до домове им. На сайта на общината е публикуван списък с одобрените лица и списък на резервни лица в линк "Новини". 

"Топъл обяд в Община град Добрич" е част от широкия спектър социални услуги, които местната администрация предлага в подкрепа на голям кръг граждани, за да им бъдат осигурени по-добри и по-пълноценни условия на живот.

Жулиета НИКОЛОВА